abonneren

Eerste bèta van Opera 11

Opera Software heeft de eerste bèta van de Opera 11 browser voor de desktopcomputers uitgebracht. De browser is beschikbaar voor Windows en MacOS. Opera trekt veel aandacht met zijn mobiele browser, toch worden ook de gewone computers niet verwaarloosd. Deze eerste bèta van Opera 11 introduceert een programmeerinterface voor extensies.
Opera was tot nu toe de enige populaire browser die deze mogelijkheid nog niet had.

De Opera API moet het voor ontwikkelaars makkelijker maken om extensies voor de Opera-browser te maken. Nieuw is het gebruik van tabs, die nu verschoven en opgestapeld kunnen worden om het aantal open webpagina's overzichtelijk en beheersbaar te houden.
Een andere nieuwe functie is het, op verzoek, laden van Flash. Dit kan het laden van pagina's die Flash gebruiken aanzienlijk versnellen. De van Opera bekende bediening met slimme muisbewegingen (gestures), wordt ook aangepast en zou nu makkelijker aan te leren moeten zijn. De beveiligingsvoorzieningen van de browser zijn gereviseerd en moeten het browsen voor de gebruiker veiliger maken. Uiteraard is ook bij Opera 11 de ondersteuning voor HTML 5 uitgebreid en is de nieuwe browser sneller. Probeer Opera 11 bèta1 zelf.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord