abonneren

Een nieuwe start met Netvibes

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Extra: nog meer alternatieven...
  3. > Delen
  4. > Meer tabs en dashboards
  5. > Meer widgets én feeds
  6. > Widgets bewerken
  7. > Inhoud toevoegen
  8. > Opzetten
Wie zijn browser steevast liet starten met zijn persoonlijke dashboard bij iGoogle staat nu mooi in de kou! Op 1 november trok Google de stekker uit het project. Gelukkig was iGoogle (lang) niet de enige service met een gepersonaliseerde startpagina. Ben je op zoek naar een waardig alternatief, dan vind je dat zonder meer bij Netvibes – niet toevallig al jaren onze persoonlijke favoriet.

Google mag dan beweren dat “moderne apps op platforms als Chrome en Android, met hun gepersonaliseerde en realtime informatie, de behoefte aan iets als iGoogle hebben doen afnemen”, feit blijft dat nog altijd heel wat gebruikers gecharmeerd zijn van zo’n ‘klassiek’ dashboard. Zo’n hoogstpersoonlijke webpagina biedt je dan ook heel wat comfort. In een oogopslag zie je het weerbericht voor de komende dagen, rollen de nieuwste feeds en tweets over je favoriete onderwerpen voorbij, duiken de recentste mails op of krijg je meteen toegang tot een reeks interessante zoekmachines. Je kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat wel een app of widget voor.

Tot voor kort was iGoogle een van de populairste dashboards, maar niet langer dus. Tweede in rij was Netvibes en die dienst is gelukkig nog actief. De integratie met allerlei Google services is hier weliswaar minder strak, er is nog genoeg om je in uit te leven. Zo laat Netvibes zich bijvoorbeeld veel meer naar eigen smaak inrichten dan bij iGoogle mogelijk was. Een verkenning...

Een laatste blik op wat geweest is: een iGoogle startpagina.
Een laatste blik op wat geweest is: een iGoogle startpagina.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Workshop, Internet

Tags: Igoogle, netvibes

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord