abonneren

eBay betreurt verkoop Holocaustsouvenirs

Internetveiling eBay baalt enorm nadat een Britse krant ontdekte dat er op de site Holocaust-memorabilia verkocht werden. De internationale digitale marktplaats heeft inmiddels de verkoop van de spullen gestopt en belooft een boetebedrag van bijna 30.000 euro te doneren aan een goed doel.

De Britse krant Mail on Sunday ontdekte dat internetters via eBay meer dan dertig ‘aandenken’ konden kopen van de gruweldaden uit de Tweede Wereldoorlog. Eén van de artikelen die digitaal geveild werd, was een gevangenisuniform uit het concentratiekamp Auschwitz. Deze kon overgenomen worden voor 13.000 euro. Voor 170 euro was het bovendien mogelijk een tandenborstel uit het concentratiekamp te kopen.

Het is volgens eBay onduidelijk hoe het kan dat de macabere objecten hun weg op eBay gevonden hebben. Een eBay-verkoper laat aan de Britse krant weten dat hij vorig jaar al een gevangenisuniform kon verkopen voor duizenden euro’s. Wanneer er iets op eBay verkocht wordt, strijkt de website een commissie op, vandaar dat de site nu diep door het stof gaat.

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Ebay, Holocaust

Laatste reactie