abonneren

DuckDuckGo passeert 10 miljard zoekopdrachten

Zoekmachine DuckDuckGo passeerde vorig jaar de 4 miljard zoekopdrachten. Daarmee is de neutrale zoekmachine goed voor meer dan 10 miljard zoekopdrachten sinds 2010.

Dit liet DuckDuckGo weten in een blogpost op hun website. Het aantal zoekopdrachten groeit exponentieel, waardoor DuckDuckGo de komende tijd waarschijnlijk steeds groter zal worden.

Neutraal

DuckDuckGo positioneert zichzelf als een neutrale zoekmachine. Ze slaan geen zoekgegevens op van hun gebruikers en geen enkele zoekopdracht wordt bewaard. Zo krijgt iedere gebruiker van de zoekmachine dezelfde zoekresultaten te zien, ongeacht persoonsgegevens of eerdere zoekopdrachten.

Als je op de pagina van de zoekmachine op Leer meer drukt, kun je de missie van de website lezen:

 

Doordat er geen gegevens zijn om te verkopen, heeft DuckDuckGo ook niets te bieden aan adverteerders. Dit maakt de zoekresultaten nog neutraler.

Privacy

 

Blijkbaar is er steeds meer vraag naar objectieve zoekmachines die privacy hoog in het vaandel hebben. Onlangs liet Yahoo! weten dat hackers na een cyberaanval in 2013 toegang hadden tot meer dan 1 miljard Yahoo!-accounts. Hiermee gaat deze aanval de geschiedenis in als het grootste veiligheidslek ooit.

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat DuckDuckGo nooit zal worden gehackt, maar het is begrijpelijk dat internetgebruikers privacy en anonimiteit steeds belangrijker gaan vinden. Objectief zoeken naar bepaalde gebeurtenissen of personen kan ook goed zijn voor je nieuwsvergaring, aangezien gebruikers van bijvoorbeeld Google al snel tegen een filter bubbel aanlopen.

Geschreven door: Lub Snoek op

Category: Nieuws, Internet

Tags: internet, google, Zoekmachine, Zoeken, Duckduckgo, zoekwoorden

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord