}
abonneren

Drie handige tips voor IE7

Geen tabbladen, menubalk bovenin beeld en zoekveld weghalen.Geen tabbladen

Sinds versie 7 heeft Internet Explorer ook tabbladen. Kunt u er niet aan wennen, dan schakelt u ze gewoon uit. Klik op Extra, Internetopties. Open het tabblad Algemeen en klik op de knop Instellingen naast het kopje Tabbladen. Haal het vinkje weg voor de optie Browsen met tabbladen inschakelen en klik tweemaal op OK. Sluit Internet Explorer af en start het programma opnieuw op om de verandering door te voeren.

Menubalk bovenin beeld
Bijna elk Windows-programma heeft een menubalk bovenin beeld. In Internet Explorer 7 wordt een dergelijke menubalk ook getoond als u op Extra klikt en kiest voor Menubalk, maar vreemd genoeg staat deze menubalk onder het adresveld. Het is niet mogelijk om de positie te veranderen door te slepen, maar u kunt via het register de menubalk wel netjes bovenin beeld zetten. Open de register sleutel HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\
InternetExplorer\Toolbar\WebBrowser. Maak in deze sleutel een nieuwe DWORD-Waarde aan die u ITBar7Position noemt. Dubbelklik op de zojuist gemaakte waarde en verander de waardegegevens in 1. Start Internet Explorer opnieuw op om de verandering door te voeren.

Zoekvenster weghalen
In Internet Explorer 7 staat er naast het adresveld een zoekveld. Wanneer u dat niet gebruikt en het liever uit beeld hebt, dan is dat via het programma niet mogelijk. U zult een instelling in het register moeten veranderen om het zoekveld weg te halen. Open de registersleutel HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\
Microsoft\. Maak hierin een nieuwe sleutel aan met de naam Internet Explorer. In die sleutel maakt u de sleutel InfoDelivery aan. Open die en maak hierin een sleutel aan met de naam Restrictions. Open de sleutel Restrictions en maak hierin de DWORD-Waarde NoSearchBox aan. Dubbelklik op de zojuist gemaakte waarde en verander de waardegegevens in 1. Start Internet Explorer eventueel opnieuw op om de verandering door te voeren.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Internet

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI