abonneren

Dispuut Facebook en Apple om Ping

Tijdens de presentatie van Steve Jobs over de nieuwste iTunes 10 versie maakte Jobs melding van de nieuwe Ping dienst en de samenwerking met Facebook. Via een zoekfunctie in Ping konden Facebook-gebruikers hun vrienden toevoegen aan het nieuwe muzieknetwerk van Apple om te laten zien welke muziek er wordt beluisterd. Een dag na de presentatie werd de Facebook-link echter uit Ping gehaald.

Uit een gesprek tussen Kara Swisher van All Things Digital en Steve Jobs bleek dat de Apple-voorman de voorwaarden die Facebook stelde onredelijk vond. Hij ging daar verder niet in detail op in. Volgends bepaalde bronnen zou Facebook de integratie met Ping hebben geblokkeerd omdat Apple de voorwaarden geschonden zou hebben.

De Facebook-API mag in principe vrij gebruikt worden door alle ontwikkelaars maar wanneer er meer dan 100 miljoen connecties per dag worden gemaakt, moet er een afspraak met Facebook komen over bijkomende voorwaarden. Steve Jobs zou met die voorwaarden dus problemen hebben.

Een woordvoerder van Facebook gaf aan dat ze in het verleden goed hebben samengewerkt met Apple en dat ze ook nu zullen samenwerken met Apple om het dispuut op te lossen.

[Via ZDNet]

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie