abonneren

DigiD onbereikbaar na update

Nadat logindienst DigiD afgelopen nacht succesvol werd bijgewerkt, is er nu toch een storing ontstaan. Mensen die zaken willen regelen bij overheidsdiensten als de Belastingdienst kunnen daar op het moment niet inloggen.

Wegens een storing werkt het loginsysteem van DigiD niet. De website van de dienst functioneert wel, maar meldt zelf dat het systeem “nauwelijks of niet bereikbaar” is. Het aanvragen of activeren van DigiD-accounts kan op het moment niet. Inloggen bij de diverse diensten die DigiD gebruiken (Belastingdienst, studiefinancieringsinstantie DUO) is ook niet mogelijk.

Volgens dienstverlener Logius, die de techniek van DigiD regelt, zijn de problemen ontstaan na een migratie. Vannacht is DigiD bijgewerkt naar een nieuwe versie, wat volgens Logius “succesvol” is volbracht, maar toch kon er een omvangrijke storing ontstaan. Een verdere toelichting ontbreekt nog.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Digid

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord