abonneren

Definitieve versie Opera 11 is klaar

Opera heeft stilletjes de definitieve versie van Opera 11 uitgebracht. De laatste weken volgden de release candidate versies elkaar in hoog tempo op, nu is die cyclus afgesloten met de definitieve versie.De browser die beschikbaar is in uitvoeringen voor Windows, Mac en Linux is de laatste maand van zijn ontwikkeling een stuk stabieler geworden.
Wie al eerder een bèta-versie probeerde moet zeker upgraden naar de definitieve versie.

Net als andere browsers heeft Opera 11 nu ook de mogelijkheid ingebouwd om browser-extensies te installeren. Er zijn nu al een 200-tal extensies beschikbaar waaronder een ad-blocker NoAds en een YouTube downloader FastestTube net als de populaire password manager LastPass die op alle browsers werkt.

Ook nieuw in Opera 11 zijn HTML5 ondersteuning en een automatische updatevoorziening. Uiteraard is er ook gesleuteld aan de gebruikersinterface met een nieuw adresveld en een bladwijzerbalk. De bedieningsfunctionaliteit met handige muisbewegingen is verbeterd en makkelijker aan te leren. Er zijn nog geen definitieve snelheidsmetingen beschikbaar maar de snelheid van Opera 11 moet de concurrenten als Safari, en Chrome kunnen bijhouden

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Laatste reactie