abonneren

Chrome wint ten koste van Internet Explorer

Het marktaandeel van Google’s Chrome-browser groeit gestaag door. Wie denkt dat dit ten koste gaat van Firefox vergist zich. Het is vooral Microsofts Internet Explorer waarvan het gebruik gestaag daalt.

In de wereldwijde desktopbrowserstatistieken groeit Chrome al 12 maanden aaneen met ruim 8%. Het gebruik van Internet Explorer daalt in die periode ongeveer evenveel met 7,72%.

Uit de meest recente browserstatistieken van Net Applications blijkt, dat  Internet Explorer weliswaar nog ruimschoots aan kop staat met 52,6 %, maar in de afgelopen maand 1,76 % daalde. Chrome groeide de afgelopen maand met 1,42 % naar 17,6 % en ook Firefox hield stand met een lichte stijging van 0,03 % naar 22,51 %. Het marktaandeel van Safari groeide ook licht met bijna een halve procent naar 5,43 %.

Net Applications vergaart deze cijfers uit het gemeten gebruik van de browsers. Microsoft hanteert andere cijfers al was het maar om te verbloemen dat er nog heel veel Windows XP-gebruikers zijn en dat Internet Explorer 9 niet beschikbaar is voor Windows XP.

Microsoft publiceert graag de browsercijfers voor Windows 7. Op Windows 7 staat Internet Explorer 9 bovenaan met 34,9 %, gevolgd door Chrome met 14,3 % en Firefox met 11,8 %. Zo gezien lijkt Internet Explorer 9 het nog niet zo slecht te doen.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie