abonneren

Chrome-browser blijft groeien

Uit cijfers van StatCounter blijkt dat Chrome wereldwijd bezig met een opmars. Het gebruik van Internet Explorer daalt gestaag door, terwijl de overige browsers redelijk constant blijven.

Chrome is bezig met een inhaalslag op Internet Explorer en Firefox. De populaire browser van Google heeft in een aantal landen al de nummer 1 positie weten over te nemen als meest gebruikte browser zo blijkt uit de cijfers van StatCounter.

Browserstatistieken wereldwijd

Waar Internet Explorer en Firefox wat dalen, laat Chrome wereldwijd een sterk stijgende lijn zien. Vooral in Zuid-Amerika is Chrome erg populair en staat het op plaats nummer twee met slechts een kleine 10% verschil met Internet Explorer die nog de nummer 1 positie bezet. In de landen Uruguay Chili en Argentinië is Chrome inmiddels zelfs opgeklommen tot de eerste plaats.

Europa

Browserstatistieken Europa

Firefox blijft populair in Europa. Hier strijden Internet Explorer en Firefox om de eerste plaats. Vooral in Oost Europese landen en Duitsland is Firefox bijzonder populair.

Nederland

Browserstatistieken Nederland

In Nederland blijft Internet Eplorer marktleider. Ook hier stijgt het gebruik van Chrome gestaag door ten koste van Internet Explorer, terwijl het aantal Firefoxgebruikers vrijwel gelijk blijft.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags: