abonneren

Check In met Google Latitude voor iPhone

Er is een nieuwe versie van Google Latitude voor de iPhone. Met deze nieuwe versie kun je nu inchecken op locaties en belangrijke plaatsen (places). Je kunt de Latitude ook automatisch laten inchecken, zodat je vrienden altijd weten waar je bent.

Hoewel Google Latitude een van de eerste apps was die locatieinformatie bijhoudt, die je kunt delen met anderen, hebben andere apps als Foursquare het inchecken op belangrijke locaties populair gemaakt. Google volgt nu deze trend en maakt Latitude tot een universele locatie-app. Net als bijvoorbeeld bij Foursquare krijg je kwalificaties als je vaak op een bepaalde locatie komt als “Regular,”, “VIP” of “Guru”.

Lattitude zorgt er ook voor dat je automatisch weer uitcheckt als je ergens weggaat. Het inchecken kan zowel automatisch als handmatig. Bij het handmatig inchecken worden er suggesties gegeven over waar je wellicht bent. Zo kun je inchecken op de naam van een bedrijf of een restaurant.

Google Latitude werkt naadloos samen met Google Maps. De check in-berichten worden verstuurd via Googles berichtenservice Buzz. Voor Android bestond de incheckfunctie al sinds vorige maand. Nu is hij dus ook beschikbaar voor de iPhone App.

Via: Google Blog

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags: