abonneren

CheapTickets laks met veiligheid

Een Hacker ontdekte vorige maand een lek in de afscherming van de klantgegevens bij vliegreisverkoper CheapTickets. Deze kraak was goed voor de nodige ophef in de pers. Toch had het bedrijf deze hack kunnen voorkomen als het een eerdere waarschuwing serieus had genomen.

Volgens het bedrijf ging het ‘slechts’ om een testdatabase. Dat meer dan zevenhonderdduizend klantprofielen gevaar liepen, zorgde voor ophef in de media. CheapTickets trok het boetekleed aan, maar trachtte de zaak ook te bagatelliseren. Men ontkende dat er misbruik zou zijn gemaakt. Maar er blijkt wel degelijk gespamd naar klanten van CheapTickets!

PC-Active journalist Wammes Witkop benaderde CheapTickets waarschuwde in de zomer van 2010 het bedrijf met een vraag over spam die alleen uit hun database kon komen. “Voor al zulk soort sites gebruik ik een apart mailadres,” aldus Witkop. “Zo weet ik met een zekerheid die de honderd procent benadert uit welke richting spam vandaan komt. Zeker als op dat adres spam arriveert met mijn naam.” Maar toen Witkop CheapTickets hierover benaderde, werd hij met een smoes afgewimpeld en dreigde CheapTickets met juridische stappen, mocht Witkop hierover publiceren.

Het hele verhaal van Witkops zoektocht naar de spammers inclusief zijn ervaringen met CheapTickets lees je in het decembernummer van PC-Active.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord