Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Canadees moet 700 miljoen betalen aan Facebook

Een Canadees heeft van de rechtbank te horen gekregen dat hij Facebook een schadevergoeding van $873 miljoen dollar (ca. 700 miljoen euro) moet betalen.
De man spamde in 2008 miljoenen Facebook-gebruikers met penisvergrotingsadvertenties.

De man, Adam Guerbuez, werd al eerder door de rechtbank van Californië schuldig bevonden aan het hacken van accounts, waarna hij sexueel getinte berichten stuurde en ongewenste advertenties plaatste. Hij weigerde echter de uitspraak te erkennen, waarna de rechtszaak werd overgebracht naar het Hooggerechtshof in Quebec. Deze hield de schadevergoeding van $873 miljoen dollar in stand. Dit bedrag bestaat uit 4,36 miljoen maal $100 schadevergoeding en $100 boete.

De kans dat Facebook ooit iets van het schadebedrag zal ontvangen is klein. Guerbuez heeft in augustus zijn faillissement aangevraagd en Facebook is slechts één van de vele schuldeisers. Wel mag Guerbuez nooit meer op Facebook actief zijn.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 09 november

Laatste reactie