abonneren

BTjunkie stopt vrijwillig

De populaire torrentzoeksite BTjunkie is gestopt met het aanbieden van torrents. De site stopt vrijwillig nadat het de exploitanten kennelijk te heet onder de voeten is geworden.

Het was geen gemakkelijk besluit maar we hebben besloten de site vrijwillig te sluiten, staat er op de website te lezen. Het is duidelijk dat de exploitanten van de website bang zijn voor de juridische consequentis als zij nog langer doorgaan met het aanbieden van torrents. Wat er met MegaUpload is gebeurd, deze site werd onlangs gesloten door de Amerikaanse overheid, speelt hierbij ongetwijfeld een rol.

BTjunkie was een torrentindexeringssite. De site die altijd in de schaduw van The Pirate Bay heeft geopereerd bestond al sinds 2005. BTjunkie was een van de belangrijkste BitTorrentsites. BTjunkie heeft nooit grote juridische problemen gehad. Wel had de site de aandacht van de Amerikaanse Auteursrechtenorganisaties RIAA en MPAA.

Een van de oprichters van de site zegt in een reactie op TorrentFreak.com. “Het zien dat alle collegasites als Pirate Bay en MegaUpload in de problemen komen was aanleiding tot zorg en veel stress. Door ermee te stoppen zijn we daar vanaf”. Toch is er volgens de BTjunkie oprichter nog wel een toekomst voor BitTorrent-sites. De strijd is nog niet voorbij. Er zullen ongetwijfeld weer alternatieve torrentsites verschijnen.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags: