abonneren

Breaking Bad-finale blijkt kijkcijfer- en downloadkanon

Zondagavond Amerikaanse tijd kwam de populaire tv-serie Breaking Bad aan zijn einde. De laatste aflevering van de show was een ongekend kijkcijferkanon: 10,3 miljoen kijkers hebben de aflevering op tv gevolgd -- een record voor kabelnetwerk AMC. De aflevering blijkt ook een hit op downloadsites overal ter wereld.

Tv-series beginnen steeds meer de rol van films in de maatschappij over te nemen, vooral dankzij de grote bedragen die studio's in series durven te steken en de mogelijkheid personages over langere tijd uit te bouwen. De kijkcijfers blijven dan ook stijgen. Eerder deze maand trok de laatste aflevering van Dextor al 6,1 miljoen kijkers, The Sopranos wist 11,9 miljoen kijkers aan de buis te kluisteren en de ABC-show Lost haalde een recordaantal van 13,5 miljoen kijkers voor de laatste aflevering.

De populariteit van de tv-shows is ook duidelijk te meten op sociale media. Volgens AMC zijn er tijdens de laatste Breaking Bad-aflevering ongeveer 1,24 miljoen tweets door 601.000 gebruikers verstuurd met de hashtag #GoodbyeBreakingBad. TorrentFreak claimt dat de aflevering als download op torrentsites door maar liefst 500.000 mensen binnen 12 uur werd binnengehaald. Downloads uit nieuwsgroepen worden hierbij niet meegeteld. Overigens blijkt ook Game of Thrones razend populair: de eerste aflevering van het laatste seizoen werd binnen 24 uur meer dan een miljoen keer gedownload.

De makers van Breaking Bad gaven al eerder aan weinig problemen te hebben met illegale downloads, omdat ze het als manier zien voor mensen in andere landen die geen toegang tot de serie hebben, om toch de serie te kunnen volgen.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Internet

Tags: piraterij, Breaking Bad

Nieuws headlines

Laatste reactie