abonneren

Bing: Weerbericht

Met Bing is het mogelijk om gedetailleerde weersvoorspellingen op te vragen van alle grote Nederlandse steden. Het is wel noodzakelijk dat je gebruikmaakt van de Amerikaanse versie van Bing.

Tik bijvoorbeeld in de adresbalk: forecast Haarlem. Het eerste zoekresultaat is een rechthoekig venster met weersvoorspellingen voor de komende vijf dagen voor de stad Haarlem. Gegevens over windsnelheid, temperatuur en neerslag zijn hier te vinden. Als je aan de linkeronderkant van het venster klikt op de link 10 Day, kun je de weersvoorspellingen voor een langere tijd opvragen. De gegevens worden gefaciliteerd door Weather.com, Intellicast en AccuWeather.

De temperatuur wordt standaard weergegeven in Fahrenheit. Vanzelfsprekend wil je de temperatuur in graden Celsius bekijken. Klik op (°C) net naast de temperatuur in Fahrenheit. Werk je met Internet Explorer, dan zie je in de linkerbovenhoek van het weervenster een groen vierkantje. Klik erop. Je krijgt het dialoogvenster Een Web Slice toevoegen in beeld. Met een klik op Toevoegen aan de werkbalk favorieten wordt op de browserbalk van Internet Explorer de knop Weer in Haarlem, Netherlands toegevoegd. Als je daarop klikt, krijg je automatisch informatie over het weer in Haarlem de komende paar dagen. 

Van alle bekende Nederlandse steden is het mogelijk om de weersverwachtingen op te vragen. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Internet

Tags: