abonneren

Betere privacy met Facebook-groepen

Facebook heeft een aantal wijzigingen aangekondigd waarmee gebruikers zich vrijer zullen voelen om fotos, videos en andere persoonlijke zaken online te zetten.Het wordt nu mogelijk om groepen te gebruiken om zaken met een aantal mensen binnen een beperkte groep te delen.
Zo wilt u bijvoorbeeld vakantie foto's alleen met familie delen en foto's van een feestje alleen met de daar aanwezigen.

Facebook heeft daartoe de groepsfunctionaliteit flink op de schop genomen. Gebruikers hebben nu veel meer invloed op wat ze met wie delen. Groepen zijn standaard gesloten en zijn alleen zichtbaar voor leden van die groep. Binnen groepen kan eenvoudig e-mail worden uitgewisseld of gechat zonder dat anderen buiten de groep daar iets van merken.

Ook komt er een nieuw dashboard dat inzicht geeft hoe verschillende Facebooktoepassingen de (persoonlijke) gegevens gebruiken. Er komt bovendien een mogelijkheid om alles wat een Facebookgebruiker ooit op Facebook heeft geplaatst te downloaden in een zip-archief.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord