abonneren

De beste 1 april grappen: Google wint

Afgelopen zondag was het 1 april en traditiegetrouw regent het dan 1 aprilgrappen op internet. Dit jaar hebben wij er zelf niet aan meegedaan, maar dat weerhoudt ons er niet van de beste grappen voor je op een rij te zetten. Een overzicht.

Google is de absolute aanvoerder als het gaat om 1 april grappen. De moeite die Google in zijn grappen steekt, gaat echt heel erg ver. We weten dan ook niet of we er respect voor moeten hebben of dat we ons moeten afvragen hoe de Google-medewerkers hun werkdagen vullen. Hoe dan ook, de grappen van Google zijn wel ieder jaar weer briljant en dit jaar worden we getrakteerd op wel 3 Google grappen.

8-bit Google Maps voor NES

De beste en ook mooiste grap is de 8-bit Google Maps cartridge voor de NES. Het filmpje is briljant, maar wat nog veel leuker is, is dat 8-bit Google Maps ook daadwerkelijk gemaakt is, online dan. Op Google Maps klik je op het Quest icoon (of Zoektocht als Google Nederlands praat) en vervolgens krijg je een complete 8-bits versie van Google Maps te zien waarop je kunt inzoomen en zelfs Streetview kan gebruiken. Zie hieronder het promotiefilmpje.

Chrome Multitask mode

Verder ‘introduceert’ Google de Multitask Mode waarmee je met 2 muizen tegelijk kunt navigeren. Zo kun je en mail checken en gamen tegelijk bijvoorbeeld. Vooral handig voor vrouwen die daadwerkelijk kunnen multitasken…

Gmail Tap

E-mailen kan zoveel sneller volgens Google, namelijk met behulp van morsecode. Gmail Tap voorziet je Gmail-client van een speciaal morsecode toetsenbord zodat je door alleen maar te tikken je berichten kan tikken. Op die manier kan je zelfs twee berichten tegelijk typen omdat de interface bovenin en onderin geplaatst kan worden. ‘Geniaal’ bedacht en natuurlijk niet waar.

Albelli Online Fotoscanner

Albelli Online FotoscannerOnline fotoboeken dienst Albelli heeft ingezet op een gouwe ouwe grap, namelijk het scannen via je monitor. Dankzij een ‘nieuwe webdienst’ op hun site kon je een foto online laten inscannen door de foto tegen een speciaal vlak van de website te houden. We vragen ons af hoeveel mensen daar nog ingetuind zijn.

Downloaden via Brein

Een grappige 1 april-actie van zusterblad PC Active: PC Active meldde namelijk dat zij een geheim netwerk bij Brein ontdekt hadden waarmee je ongelimiteerd overal kon downloaden. Bij PC Active kon je je gegevens achterlaten en je zou vervolgens op 1 april een mail krijgen met inloggegevens zodat je via Brein naar hartenlust kon downloaden.

Nog meer grappen

Verder was er een grappig bericht van WebWereld waarin stond dat de Apple Store in Amsterdam, die onlangs geopend is, helemaal niet van Apple is, maar dat dit een Chinese nepwinkel blijkt te zijn.

Mobile Cowboys had een bericht wat door behoorlijk wat sites is overgenomen, namelijk de introductie van een Nokia Smartphone met het Android besturingssysteem. Nokia werkt exclusief samen met Microsoft, dus zo’n product zou helemaal niet mogelijk zijn. Desondanks zijn behoorlijk wat mensen in deze grap getuind.

F-secure is ook bijzonder creatief geweest, maar kwam wel met een heel doorzichtige 1 april grap. In de wrakstukken van de Titanic was namelijk een oude usb-stick gevonden die waarschijnlijk aanvalssoftware bevatte voor de stoommachines van het grote schip. De foto’s zijn daarentegen wel erg stoer gemaakt.

We sluiten af met TomTom die met een onderzoek kwam waaruit blijkt dat de navigatiestem van Darth Vader bijdraagt aan de geluksbeleving van kleine kinderen. Zo zie je maar, de ‘Dark Side’ blijft sterk.

Ben je zelf nog 1 april grappen tegengekomen die je de moeite waard vindt? Plaats ze gerust onder dit bericht via een reactie.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Internet

Tags: 1 april

Nieuws headlines

Laatste reactie