abonneren

Belangstelling Facebook en Google voor Skype

Zowel Facebook als Google lijken belangstelling te hebben voor een overname van Skype. Officieel is Skype bezig met de voorbereiding van een beursgang, maar volgens geruchten zou het wel eens niet zover kunnen komen.

Diverse internetbronnen (oa. Reuters) melden dat zowel Facebook als Google in de race zijn om het belbedrijf Skype over te nemen. De gesprekken hierover zijn nog in een vroeg stadium, dus valt er niet te voorspellen wat er gaat gebeuren. Een luxepositie voor de aandeelhouders, die wellicht straks wat te kiezen hebben. Naar verluid zou Skype op dit moment wel 3 miljard dollar kunnen opbrengen.

Skype is het meest succesvolle onafhankelijke internet-belbedrijf. Het is ook mogelijk dat Facebook of Google een samenwerkingsovereenkomst met Skype sluiten. Duidelijk is dat Facebook het meeste wint met een samenwerking met Skype omdat Facebook nog geen voip-dienst heeft. Voor Google is dat anders. Die heeft al eigen diensten als Google Chat en in de VS Google Voice. Het zou zo maar kunnen dat de belangstelling van Google een defensieve actie is om Skype uit handen van Facebook te houden.

Via: Cnet

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord