abonneren

Ask trekt stekker uit Bloglines

De online rss-lezer Bloglines houdt eind deze maand op te bestaan. Volgens eigenaar Ask.com verliest Bloglines steeds meer gebruikers aan de concurrent Google Reader.Volgens de eigenaar van Bloglines, Ask.com, is de concurrentie van Google Reader en andere startpagina's als Netvibes te groot. Ask kocht Bloglines in 2005 voor 10 miljoen dollar, toen Bloglines nog marktleider was.

Na het stoppen van Bloglines wordt Google Reader de dominante online rss-reader.

Niet alleen Bloglines, maar ook de Google Reader verliest gebruikers, wat er op zou wijzen dat de populariteit van rss daalt. Dit wordt veroorzaakt door Twitter. Veel Twitteraars gebruiken Twitter als alternatieve rss-lezer, omdat steeds meer sites hun (rss-)berichtkoppen ook via Twitter versturen.

Bloglines-gebruikers worden geadviseerd voor het einde van de maand hun rss-feeds te exporteren en naar een andere rss-reader over te brengen.

Via: TheRegister

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord