abonneren

Apple Safari nu met extensies

De door Apple uitgebrachte Safari Versie 5.0.1 heeft als belangrijkste nieuwe functionaliteit de mogelijkheid tot het installeren van extensies.Apple volgt hiermee de concurrentie als Firefox en Chrome. Opvallend is dat Apple bij deze extensies kiest voor een strategie waarbij ze niet noodzakelijk zelf als beheerder van de extensies optreedt.
Voor alle andere Apple-producten zoals iPhone en iPad is dat wel het geval. Hier zijn de extensies (apps) alleen via iTunes te downloaden. De Safari-extensies kunnen worden gedownload vanuit de door Apple beheerde 'Safari Extension Gallery' of rechtstreeks van sites van ontwikkelaars of downloadsites. Waarschijnlijk is dit een strategie om zoveel mogelijk ontwikkelaars te stimuleren om extensies voor Safari te maken.
Met het uitkomen van Safari 5.0.1 zijn er extensies van bijvoorbeeld Bing, Amazon, Ebay, New York Times en Twitter.
Safari 5 is gebaseerd op het opensource WebKit platform, dat ontwikkeld is door Apple en ook door anderen gebruikt wordt. De browser bevat HTML5 ondersteuning.

Safari kan gratis worden gedownload van www.apple.com/nl/safari voor zowel Mac OS X als Windows.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord