abonneren

Apple App Store mijlpaal 10 miljard downloads voorbij

Afgelopen zaterdag is de mijlpaal van 10 miljardste download uit de App Store een feit geworden.Met maar liefst 1,8 miljoen downloads per dag ging het hard de afgelopen week.

Degene die de 10 miljardste download op zijn/haar naam schreef, kon een iTunes cadeaubon van $10.000 ontvangen. De winnares is de Britse vrouw Gail Davis. Toen zij echter werd opgebeld door Apple met het goede nieuws, verbrak zij het telefoongesprek met de woorden: ‘Hartelijk bedankt maar ik ben niet geïnteresseerd.’

Gail Davis gaf aan dat ze dacht dat ze in de maling werd genomen.  Het was ook niet Davis zelf die de 10 miljardste app had gedownload maar een van haar twee dochters. Haar dochters vertelden haar dan ook dat het geen grap was waardoor Gail Davis in paniek raakte. Des te meer ze erover nadacht des te meer ze geloofde dat het telefoontje achteraf gezien toch echt was. Ze belde Apple zelf terug maar de helpdeskmedewerker wist van niets en kon haar niet verder helpen.

Gelukkig voor Davis liet Apple het er niet bij zitten en werd ze een paar uur later weer opgebeld. Met de bon t.w.v. $10.000 is Davis en haar man ook van plan om hun nano’s te upgraden zodat zij zelf ook apps kunnen gaan downloaden. De dochters zijn in ieder geval al een lijst aan het maken van de apps die zij willen gaan downloaden.

Via: Wired & CultofMac

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Internet

Tags: