abonneren

Apple akkoord met Buma/Stemra over iTunes Match

Apple heeft met de auteursrechten-organisatie voor muziek, Buma/Stemra, een overeenkomst bereikt over iTunes Match. Dit maakt Buma/Stemra vandaag bekend. De weg lijkt nu vrij voor een Nederlandse introductie van de muzieksynchronisatiedienst in de iCloud.

Via iTunes Match kun je digitale muziek via iCloud delen over verschillende apparaten. Eenmaal aangeschafte muziek kun je dan op alle op de iCloud-aangesloten apparaten die dezelfde iTunes-account gebruiken, afspelen. Dit geldt zowel voor muziek van iTunes als voor elders aangeschafte muziek. In totaal kun je via iTunes Match 25000 nummers delen en beluisteren in 256 kbps-bitrate Dit is onafhankelijk van de kwaliteit waarin je de muziek hebt aangeschaft.

In de meeste gevallen hoef je de muziek niet werkelijk te uploaden naar iTunes Match, omdat het daar waarschijnlijk al aanwezig is. Effectief gezien deel je alleen het recht om de muziek op maximaal negen Apple-apparaten af te spelen. Een bijzonder efficiënte vorm van sharing.

Een abonnement op iTunes Match kost  € 25 per jaar. iTunes Match is vorig jaar al in de VS geintroduceerd en eind van 2011 in enkele Europese landen. De introductie bij ons zal vermoedelijk nu niet lang op zich laten wachten. Buma/Stemra heeft nu al met 50 legale muziekaanbieders licentieovereenkomsten gesloten. Dit in het belang van de muziekproducenten en het bestrijden van de illegale verspreiding van muziek. 

Zie ook de introductievideo:

 

 

Via: Bright

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Laatste Vacatures