abonneren

Android Market wordt Google Play

Google gaat de Android Market samen met Google Music, Video en Books samenvoegen in één onlineshop onder de naam Google Play. Zo worden alle online distributiediensten straks bereikbaar op één plaats.

Alle Androidgebruikers met Android vanaf versie 2.2 krijgen de komende dagen een nieuwe app die de huidige Android Market vervangt. De nieuwe onlineshop gaat echter verder dan Android alleen en is ook voor desktops en andere systemen benaderbaar. Nu al kun je in de Google Play-Shop rondneuzen. Als je daar met je Google-account inlogt krijg je bijvoorbeeld al direct een overizcht van de Android-apps die je ooit gedownload hebt.

Niet alleen de Android Market veranderd van naam ook de andere media-apps veranderen van naam naar Play Music, Play Movies en Play Books. De Play-shop is volledig als clouddienst opgezet, je hoeft je dan ook niet druk te maken als je iets kwijtraakt, je kunt het altijd weer opnieuw downloaden. De Google Play-dienst zal uiteindelijk de tegenhanger worden van Apple’s iCloud-dienst.
Vooralsnog is Google Play bij ons alleen de thuisbasis voor Android-apps. De overige diensten komen pas op langere termijn bij ons beschikbaar.

Zie ook onderstaand introductiefilmpje:

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Google Play

Laatste reactie