abonneren

.Amsterdam: het nieuwe topleveldomein

De Gemeente Amsterdam heeft een nieuwe topleveldomein: .amsterdam. De gemeente heeft HUB uitgevers – uitgever van vele magazines en websites waaronder PCMweb - de opdracht voor het gebruik verleend.

In 2013 kunnen bedrijven, instellingen en personen domeinen gebruiken die eindigen op .amsterdam. Denk hierbij aan musea.amsterdam, politie.amsterdam en wellicht coffeeshops.amsterdam (het blijft Amsterdam natuurlijk). HUB uitgevers gaat zich de komende tijd bezighouden met de introductie van het nieuwe topleveldomein.

Nieuwe topleveldomeinen

Vanaf 12 april was het mogelijk bij ICANN een topleveldomein aan te vragen. Verschillende domeinen zijn aangevraagd voor steden, regio´s, merken en voor generieke namen zoals .music en .gay. Naast Amsterdam hebben steden als New York (.nyc), Berlijn (.berlin) en Londen (.london) van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. De lancering van de nieuwe topleveldomeinen is te verwachten in de loop van 2013. ICANN beoordeelt de komende maanden de ingediende aanvragen.

Gemeente Amsterdam investeert 140.000 euro

Amsterdam heeft een voorinvestering gedaan van ongeveer 140.000 euro. De gemeente verwacht deze terug te verdienen door middel van royaltyafdracht van de concessienemer: de gemeente ontvangt een percentage van de omzet. Na een marktverkenning heeft de gemeente gekozen voor HUB Uitgevers als opdrachtgever.

HUB Uitgevers werkt voor de exploitatie samen met SIDN, het bedrijf dat sinds 1996 verantwoordelijk is voor het .nl domein. SIDN verzorgt de technische realisatie van .amsterdam. Voorregistratie is sinds 7 mei mogelijk via dotamsterdam.nl of puntamsterdam.nl.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Amsterdam, Domeinnaam, topleveldomein, hub uitgevers

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord