abonneren

Amsterdam Internet Exchange boekt transmissierecord

De Amsterdam Internet Exchange (AM S-IX) heeft dinsdagavond een datatransport-record van 1 Terabit per seconde gevestigd.Door het toenemende dataverkeer kon dinsdagavond om 21:17 een piek van 1 Terabit per seconden worden behaald. Directeur Job Witteman noemde de piek een mijlpaal.
De groei wordt vooral veroorzaakt doordat steeds meer internetproviders uit landen in Europa, Noord-Amerika, het Midden-Oosten en Azië lokaal aansluiten op de de AMS-IX. Daarnaast komt een deel van de groei door smartphones, PDA's en streaming video, muziek en film. 

Het ‘schakelcentrum' dat in de jaren 90 werd opgericht vormt het belangrijkste internetknooppunt van Nederland en is het één na grootste ter wereld. Een zeer groot deel van het internetverkeer met het buitenland en het dataverkeer tussen Nederlandse internetproviders wordt afgehandeld via het netwerk van AMS-IX. Het onderling uitwisselen van verkeer tussen providers wordt ‘peering' genoemd.

De volgende mijlpaal zal het doorbreken van de Petabit/seconde zijn.

[Via Automatiseringgids]

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord