abonneren

AMS-IX overschrijdt 5 Tbit/s

De Amsterdam Internet Exchange heeft zondagavond voor het eerst de grens van 5 Tbit/s doorbroken. De belangrijkste reden is dat de totale capaciteit van het AMS-IX steeds groter wordt.

De AMS-IX heeft gisteravond voor het eerst meer dan 5 Tbit/s aan internetverkeer gegenereerd. Iets meer dan een jaar geleden in september werd voor het eerst de grens van 4 Tbit/s doorbroken. Een van de redenen voor het doorbreken van de nieuwe grens zou onder andere komen doordat de capaciteit ten opzichte van het vorige record eind 2015 met 4,5 Tbit/s is gegroeid. De totale verbonden capaciteit van de AMS-IX is hiermee momenteel 21,8 Tbit/s verdeeld over ongeveer 800 aangesloten netwerken. Hiermee is de Amsterdam Internet Exchange één van de grootste internetknooppunten ter wereld.

Steeds meer internetgebruik

Een algemene trend die zorgt voor steeds meer internetverkeer is de groei van videoverkeer dat in 2015 61 procent van het totale verkeer voor zijn rekening naam terwij de verwachting is dat dit in 2020 80 procent zal bedragen. Ook worden er steeds meer apparaten met internet verbonden. In de periode van 2016 tot 2020 zal naar verwachting het aantal apparaten met een IP-adres in West-Europa stijgen van 1,6 miljard naar 3,7 miljard. Ook het gemiddelde dataverkeer per huishouden zal meer dan verdubbelen: van 48,7 gigabyte per maand nu naar 114,7 gigabyte per maand in 2020.

Geschreven door: Jeroen Boer op

Category: Review, Internet

Tags: internet, snelheid, Dataverkeer

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord