Amerikaanse IPv4-adressen raken op

Amerika's IPv4-adressen raken op. Microsoft laat weten dat nieuwe aanmeldingen van zijn cloud-platform Azure voortaan zullen draaien op IP-adressen uit het buitenland.

Onlangs werd al bekend dat de IPv4-adressen in Zuid-Amerika op begonnen te raken, maar ook in de Verenigde Staten raakt de beperkte voorraad adressen op vanwege de gigantische hoeveel apparaten die op internet worden aangesloten.

Buitenlandse IP's

Microsoft laat weten dat Azure gaat draaien op adressen aan het buitenland. Dat betekent volgens de softwaregigant niet automatisch dat het product ook in het buitenland draait.

Uitrol

Het einde van IPv4 is al jaren in zicht. Er kunnen 'slechts' enkele miljarden apparaten een IPv4-adres worden aangemeten, maar daarna is de voorraad op en kunnen nieuwe apparaten niet meer op internet worden aangesloten. Daarom zijn lobby'en internetbeheerders als de SIDN en IANA al jaren voor de uitrol van het verbeterde IPv6, dat meer dan 1036 mogelijke combinaties heeft.

Moeizame migratie

De migratie van IPv4 naar IPv6 gaat echter moeizaam, omdat de twee protocollen niet compatibel zijn met elkaar. Maar met het opraken van de adressen komt de noodzaak voor een betere implementatie toch wel in zicht. Het is nu wachten op wanneer andere bedrijven gelijksoortige maatregelen gaan implementeren.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Internet

Tags: azure, ip, ipv6, ipv4