abonneren

Amerikaanse autoriteiten halen Kickass Torrents-domeinen offline

De Amerikaanse autoriteiten zijn nu officieel gestart met het offline halen van de torrentsite Kickass Torrents en de verscheidene domeinen die daarbij horen.

Bezoekers van bijvoorbeeld het .to-domein zien nu enkel de booschap dat er 'beslag gelegd is op dit domein voor Kickass Torrents', met daaromheen de logo's van o.a. de Department of Justice en Homeland Security Investigations. 

Torrentfreak meldt daarbij dat copycats als paddenstoelen uit de grond schieten. Gisteren vertelden we je al dat je hier goed voor op moet passen, omdat er nogal eens malafide praktijken achter kunnen zitten. Daar is nu overigens nog niet per se sprake van. Althans, voor zover bekend niet meer of minder dan voorheen.

Backups

Sites die zichzelf als 'de nieuwe Kickass Torrents' bestempelen, zijn veelal simpelweg backups van de oorspronkelijke site waaraan geen nieuwe torrents worden toegevoegd. Voorbeelden hiervan zijn Kickass.la en kickasstorrents.website. 

Gisteren werd duidelijk dat het meesterbrein achter Kickass Torrents was opgepakt. De torrentsite was toen meteen al moeilijk bereikbaar en op sommige domeinen ook al helemaal niet meer te bezoeken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags: KickAss, Torrent