abonneren

AMD kwartaalresultaat: drie miljoen Fusion APU’s

AMD verkocht in het afgelopen kwartaal 3 miljoen Fusion APU’s. Dit is driemaal zoveel als in het kwartaal daarvoor. De kwartaalresultaten zijn er dan ook naar. De netto winst groeide met 38% tot 510 miljoen dollar.

Ruim 50 % van de verkochte APU’s (Acellerated Processing Unit, is een combinatie van CPU en grafische processor) zijn gebruikt voor notebooks en netbooks. De APU is daarmee een groot succes en vormt nu 40% van de totale verkoop van AMD-processoren. Het nadeel van dit succes voor AMD is dat deze generatie APU’s lager geprijsd zijn omdat ze voornamelijk voor netbooks een goedkopere notebooks gebruikt worden.

In juni zal AMD de A-serie Fusion-processoren uitbrengen, nu bekend onder de codenaam “Llano”. Verwacht wordt dat ook deze serie krachtigere processoren, vooral bedoeld voor desktops, ook een groot succes zullen hebben. Analisten verwachten dat AMD daarvan in het derde kwartaal zeker ook 3 miljoen stuks zal verkopen. Bekende moederbordfabrikanten als Asus, Gigabyte en MSI hebben al moederborden in voorbereiding die speciaal voor de Llano geschikt zijn. Gezien de betere prijs-prestatieverhouding van de AMD-processoren ten opzichte van die van Intel, verwachten analisten dat het marktaandeel van AMD op de processormarkt dit jaar zal groeien van 20 naar 30%. 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie