abonneren

Amazon overweegt eigen bibliotheek

Amazon zou in navolging van een abonnementendienst voor video nu iets soorgelijks voor digitale boeken overwegen. Voor een vast bedrag kan een abonnee dan digitale boeken lenen en lezen.

Een digitale bibliotheek dus. Volgens de Wall Street Journal voert Amazon gesprekken hierover met uitgevers. Het is niet duidelijk hoe serieus dit plan is. Vooralsnog zouden de uitgevers nog niet enthousiast zijn over het plan. Toch belooft Amazon de uitgevers een substantiƫle vergoeding voor hun deelname. Amazon wil de boekenservice onderbrengen in de prime-dienst die nu al voor het kijken van video gebruikt wordt.

Het plan is niet helemaal nieuw. Er zijn al andere online bibliotheken in de VS als booksfree.com en bookswim. Het plan van Amazon geeft aan dat het bedrijf op zoek is naar nieuwe wegen om content aan te bieden en klanten aan zich te binden. Zowel e-books, e-readers en tablets nemen snel in populariteit toe. Amazon zal binnenkort ook een eigen tablet uitbrengen die uiteraard ook toegang biedt tot de Kindle e-books. Ook al verzetten de uitgevers zich tegen dit soort ontwikkelingen, op termijn zullen ze het niet tegen kunnen houden.

Via: TNW

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord