abonneren

Alles in de cloud

Gartner verwacht dat tegen het einde van 2013, negentig procent van de apparaten dat verbonden kan zijn met internet, ook daadwerkelijk een aansluiting mee krijgt. Op die manier voldoen fabrikanten steeds meer aan de wens van de consument altijd en overal verbonden te zijn.

De huidige consument wil steeds vaker toegang tot eigen data. Waar en wanneer dan ook. Clouddiensten maken dat mogelijk. Denk aan dropbox, Skydrive, Google, HiDrive, et cetera. Deze diensten maken het mogelijk op meerdere platforms toegang te krijgen tot muziek, documenten, foto's of films. Het is maar wat je erin stopt. 

Gartner ziet een trend dat consumenten steeds vaker verwachten dat een elektronisch apparaat met internet verbonden kan zijn. Tv's, koelkasten, centrale verwaming, of natuurlijk de nas. Consumenten verwachten en eisen wellicht steeds meer controler over hun leven en hun persoonlijke media. Waar en wanneer dan ook. 

Hoewel de trend naar steeds meer verbondenheid neigt, waarschuwt Gartner dat in 2014 slechts 10 procent écht gebruik gaat maken van clouddiensten. Deze kleine groep zal de cloud als primaire opslagplaats gebruiken. De overige 90 procent vertrouwt nog liever op de lokale opslag. Of Gartner de nas als lokale opslag meerekent, weten we niet. 

Tijdens MWC was duidelijk dat mobiele aanbieders steeds meer hun eigen clouddiensten aanbieden en zo de concurrentie aangaan met de grote partijen. Denk dus aan Google, Amazon, Dropbox of dus grote hostingpartijen. We zijn beniewd wat voor gevolgen dit heeft voor de toekomst.

Wat zegt u? Hebben we over vijf jaar nog echt behoefte aan lokale opslag, of gaat alles de cloud in?

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Cloud, internet

Laatste reactie