abonneren

Adblock Plus laat je straks maandelijks websites betalen

Voor wie advertenties blokkeert maar zich daarbij ook schuldig voelt over de misgelopen inkomsten van zijn of haar favoriete websites, komt Adblock Plus met een nieuwe betaaloptie. Daarmee doneer je maandelijks een bedrag aan de sites.

Adblock werkt daarvoor samen met de betaaldienst Flattr en samen houden ze 10 procent van de inkomsten voor zichzelf. De rest van je donatie gaat naar de uitgevers achter de websites, die zich overigens wel bij het initiatief moeten aansluiten voor ze er gebruik van kunnen maken.

Kritiek

De nieuwe betaalfunctie moet vanaf eind dit jaar live gaan. Toch is er nu al kritiek op de plannen. Zo schrijft The Verge dat de misgelopen inkomsten door adblockers vele malen hoger liggen dan de inkomsten die Adblock hoopt te genereren met de nieuwe betaaloptie. Slechts een klein doekje voor het bloeden, dus.

Adblock hoopt in 2017 op deze manier een half miljard dollar op te halen voor websites, terwijl de schade door adblockers al wordt geschat op 22 miljard dollar per half jaar.

Bron: Wall Street Journal

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Adblock