abonneren

Acer introduceert AcerCloud

Acer heeft haar nieuwe gratis dienst, AcerCloud, aangekondigd. Een dienst waarmee je je bestanden, muziek, foto’s en films kan delen over al je apparaten.

Met AcerCloud kun je bestanden en media die in de ‘AcerCloud’ staan raadplegen, bekijken, beluisteren en downloaden. Ook kan via AcerCloud een film die op je primaire pc staat, bekeken worden op je smartphone of tablet. Hiervoor moet de pc wel in slaapstand of stand-by-stand staan en moet deze uitgerust zijn met Acer’s Always Connect-technologie. Via Wifi wordt de pc geactiveerd,  zodat media met een ander apparaat kan worden opgehaald.

Andere functies van AcerCloud zijn onder andere PicStream waarmee je foto’s kan streamen naar al je andere apparaten, waarbij je foto’s permanent worden opgeslagen op je primaire pc en zij 30 dagen lang beschikbaar zijn in je persoonlijke ‘cloud’.

Een andere functie is AcerCloud Docs waarmee documenten in de persoonlijke cloud worden geplaatst en beschikbaar zijn voor andere apparaten. De bestanden zijn 30 dagen lang beschikbaar in de persoonlijke cloud, en ze kunnen ook gedownload worden.

AcerCloud heeft veel weg van Apple's iCloud, hoewel Apple aangekochte media direct vanaf haar servers streamt en overige bestanden compleet vanuit de cloud streamt. Bij Acer speelt de primaire pc ook nog een belangrijke rol.

We vragen ons af hoeveel kans van slagen Acer's Acercloud heeft. Niet iedereen laat graag zijn primaire pc aanstaan - zelfs niet in slaapmodus - als men lang weggaat en daarnaast is het een dienst die alleen maar gericht lijkt op Acer producten. Dan moet je dus een Acer pc, Acer smartphone en Acer tablet hebben.

AcerCloud wordt vanaf het tweede kwartaal van 2012 geleverd bij alle consumenten-pc's van Acer. Het is geschikt voor gebruik met Android-apparaten en zal naar verwachting in de toekomst ook ondersteuning bieden voor Windows-apparaten.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Laatste Vacatures