abonneren

Aanval op Tor-netwerk ontmaskert gebruikers

Het Tor-team waarschuwt dat er een aanval op het netwerk heeft plaatsgevonden, die als doel had gebruikers ervan te ontmaskeren. Wie er achter de aanval zit en welke data er precies mee naar buiten is geraakt, is nog niet bekend.

Tor ontdekte de aangepaste knooppunten en gooide ze van het netwerk. Via deze punten komen gebruikers van het netwerk normaliter anoniem op websites terecht.

Hoewel er nu een update voor het netwerk is uitgebracht, hebben de ontmaskerende punten van 30 januari tot 4 juli 2014 hun werk kunnen doen.

Verbanden

Mogelijk houdt de aanval verband met een eerder afgelaste presentatie op de Black Hat-hackersconferentie, waar onderzoekers zouden spreken over een goedkope methode voor het de-anonimiseren van Tor-gebruikers. Maar dat weet het Tor-team nog niet zeker, omdat de onderzoekers in kwestie moeilijk bereikbaar blijken.

"Als het die onderzoekers waren, dan zijn ze er bij dezen inderdaad in geslaagd om Tor-gebruikers en 'geheime diensten' op het netwerk te ontmaskeren," vertelt Tor-medewerker Runa Sadvik aan techsite Gizmodo

Op de blog van Tor is te lezen hoe het team nog niet helemaal zeker weet of alle verdachte knooppunten uit het netwerk zijn verwijderd. Ook rest nog de vraag wat de 'dieven' van plan zijn met de data te doen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Tor

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord