abonneren

Aantal Harlem Shake-video's explodeert

De nieuwe YouTube-trend verspreid zich onwaarschijnlijk snel. Per dag komen er minimaal 4.000 Harlem Shake-filmpjes bij en in totaal zijn de video's al meer dan 44 miljoen keer bekeken.

Slaapkamers, kantoren, militaire basissen en sportclubs staan op zijn kop door een nieuwe hype. De Harlem Shake is inmiddels een behoorlijke hit op YouTube. De Harlem Shake video’s hebben gezamelijk al voor meer dan 44 miljoen views gezorgd sinds 2 februari het eerste filmpje online kwam. Er zijn in elk geval 12.000 Harlem Shake-video’s op YouTube te vinden en er komen er elke dag 4.000 bij, volgens YouTube trends manager Kevin Allocca. Tik je op Youtube zelf “Harlem Shake” in, dan krijg je 21.700 resultaten. Dat laatste is alleen niet helemaal eerlijk, want de Harlem Shake bestaat al een tijdje.

Geschiedenis

In 1981 werd de dans-move Harlem Shake (origineel Albee genaamd) voor het eerst gedaan. In 2001 werd de Harlem Shake populair, omdat hij in een video van G. Dep getiteld Let’s Get It voorkwam. Daarin doet onder andere Puff Daddy de Harlem Shake.

Vorig jaar kwam het nummer Harlem Shake van Baauer uit. Dat nummer is gebruikt in de eerste video die de hype op gang heeft gebracht. Op dit moment is die video meer dan 4,5 miljoen keer afgespeeld. De best bekeken Harlem Shake video is inmiddels bijna 9 miljoen keer bekeken en speelt zich af in een grote kantoorruimte.

Het fenomeen

De filmpjes hebben allen hetzelfde muziekfragment uit het nummer van Baauer, waardoor ze allemaal zo’n 30 seconden duren. Verder is er in de eerste helft van het filmpje doorgaans iemand te zien die de Harlem Shake danst in een kamer vol mensen die in hun eigen wereldje zitten. Wanneer de beat vervolgens in de muziek komt, volgt er een harde cut in de montage en zien we iedereen opeens de Harlem Shake dansen of andere vreemde repetatieve dingen doen zoals het in elkaar slaan van een opblaasbare giraf.

Harlem Shake in... Haarlem

In Nederland wordt de rage behoorlijk snel opgepikt. Waar anders dan in Haarlem staat er voor zaterdag 16 februari om 14.00 zelfs een Harlem Shake gepland. Er wordt dan een filmpje opgenomen voor het station van Haarlem. Inmiddels zijn er al 216 deelnemers en aanmelden kan nog altijd op de pagina van het Facebook-event

Via: Hyped

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Trend, YouTube, viral, harlem shake, hype

Nieuws headlines

Laatste reactie