5 handige tips voor Google Maps

Google Maps is voor veel mensen het standaard navigatieplatform. Het werkt snel, en biedt daarnaast een schat aan informatie over de plek waar je naartoe wil of de route erheen. Maar Google Maps is meer dan alleen een routeplanner. Met deze 5 tips haal je nog meer uit Google's kaarten-app.

1. Standaardlocatie instellen

Google Maps geeft je de mogelijkheid je eigen huis als standaardocatie in te stellen. Dat kan je aardig wat tijd schelen als je vaak een routebeschrijving opzoekt. Ga naar google.nl/maps en klik op Standaardlocatie instellen. Voer je adresgegevens in en bevestig met OK. Vanaf nu zal je adres standaard bij een routebeschrijving verschijnen als je Google Maps gebruikt. Via de pijltjestoetsen in het werkvenster kun je snel en gemakkelijk kenbaar maken of jouw adres een vertrek- of aankomstlocatie is.

 

 

2. Inbraken

De politie is je beste vriend, helemaal door handig gebruik van Google Maps. Als je surft naar politie.nl en klikt op Mijn buurt, dan verschijnt er een invoerveld waarin je je postcode kunt invoeren. Vervolgens worden alle misdaden in de door jouw ingevoerde omgeving getoond. Klik je vervolgens op Misdaad in kaart, dan krijg je een Google-kaart voorgeschoteld waarop je precies kunt zien waar is ingebroken en waar een poging tot inbraak is gedaan. Betrouwbare informatie uit de eerste hand, dus daarna kun je rustig slapen (of juist niet). Keerzijde: inbrekers kunnen de kaart natuurlijk ook gebruiken.

 

 

3. Winkels dicht

Dat je openingstijden van winkels makkelijk kunt vinden via Google wist je waarschijnlijk al. Maar de Maps-app voor Android gaat een stapje verder. Door het combineren van de openingstijden met een routebeschrijving kan Google je percies vertellen of een winkel nog open is op het moment dat je er aankomt. Handig, want zo hoef je zelf niet meer te rekenen en kun je met een gerust hart de laatste inkopen doen. 

 

 

4. Goedkoop tanken

Als je zoals in de vorige stap beschreven onderweg bent, maar je tank begint leeg te raken, komt Google Maps ook goed van pas. Er kan namelijk nogal verschil zitten in de brandstofprijzen van verschillende tankstations. Op brandstof-zoeker.nl vind je de goedkoopste plek om je auto vol te gooien. Let wel even goed op de datum, want het kan een paar dagen duren voor de informatie is bijgewerkt. 

 

 

5. Luchtkwaliteit

Al dat tanken zorgt echter wel voor een flinke uitstoot van broeikas- en andere giftige gassen, en daat gaat weer ten koste vn de luchtkwaliteit. Zo erg als in China is het in Nederland gelukkig niet, maar er zitten duidellijke verschillen in de luchtkwaliteit per gemeente. Milieudefensie meet die kwaliteit op en gebruikt Google Maps om een beeld te geven van die verschillen. Benieuwd naar de kwaiteit in een plaats bij jou in de buurt? In dekaart op de website van Milieudefensie kun je alle meetpunten terugvinden. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten