abonneren

4G-netwerk Vodafone live in de randstad

Sinds vandaag is ook het 4G-netwerk van Vodafone live. Het 4G-netwerk is in eerste instantie alleen in delen van de randstad beschikbaar. Dekkingsgebieden zijn te vinden rond Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Daarmee heeft Vodafone op de dag van live-gang aanzienlijk meer dekking dan KPN had toen het zijn 4G-netwerk lanceerde.

Vodafone heeft vandaag de schakelaar omgehaald en is van start gegaan met het eigen 4G-netwerk. De dekkingsgebieden bevinden zich in eerste instantie in de randstad. Op deze kaart is te zien in welke gebieden het 4G-netwerk te betreden is. Met name rond de steden Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam is de dekking goed. KPN was een stuk eerder met het activeren van het 4G-netwerk, maar deze is ook nog altijd alleen in de randstad te gebruiken.

Het 4G-netwerk van Vodafone heeft een theoretische snelheid van 50 Mbps. Dat komt neer op een daadwerkelijke snelheid van tussen de 10 en 15 mbps waarschijnlijk. Een voordeel van het netwerk van Vodafone is dat het niet alleen zoals KPN op de 800 MHz-band 4G uitrolt, maar ook de 1.800 MHz-frequentie inzet. Daarmee wil Vodafone een betrouwbaarder netwerk realiseren. Ook kunnen bezitters van een iPhone 5 met die frequentie ook gebruik maken van het 4G-netwerk. De smartphone van Apple ondersteunt namelijk de 800 MHz-band niet.

Toch zullen bezitters van een iPhone 5 niet overal van 4G kunnen genieten, aangezien Vodafone de 1.800 MHz-band niet in het hele land zal inzetten. Waarschijnlijk gebeurt dat alleen op drukke plaatsen, om de capaciteit en betrouwbaarheid te vergroten.

Voor 4G van Vodafone is een Vodafone RED-abonnement nodig en een smartphone die LTE/4G ondersteunt.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Vodafone, 4g, Mobiel Internet

Laatste Vacatures