abonneren

4500 domeinnamen in beslag genomen vanwege aanbieden namaakartikelen

Europol heeft meer dan 4500 domeinnamen in beslag genomen. Op de websites werden namaakartikelen verhandeld. Er zijn politiekorpsen van 27 landen betrokken bij de actie.

Op tal van websites werden namaakartikelen aangeboden, waaronder luxe-artikelen, sportartikelen, medicijnen, onderdelen en elektronica. Het is niet bekend of er ook invallen zijn gedaan of mensen zijn opgepakt.

"Dankzij de uitgebreide samenwerking tussen de authoriteiten en de industrie hebben we laten zien dat het internet geen veilige haven is voor vervalsers om hun producten aan de man te brengen.", aldus National Intellectual Property Rights Coordinator Center-directeur Bruce Foucart.

Campagne

Europol is ook een campagne gestart tegen het kopen van namaakartikelen. Op de site Donf F***(ake) up zijn diverse filmpjes te vinden waarmee consumenten worden gewezen op de gevaren en problemen bij het kopen van nepartikelen.

Bekijk een video van de campagne:

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Namaak, illegaal

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord