abonneren

3.013 social media experts in Nederland

Uit het vandaag verschenen boek Social Media Expert in een Week van Jeroen Bertrams blijkt dat het aantal social media experts het afgelopen jaar met ruim 34 procent is gegroeid.

Vorig jaar om deze tijd telde Nederland nog 2.254 social media experts. Inmiddels bedraagt het aantal experts op dit gebied 3.013 en dat betekent een stijging van 34 procent in een jaar tijd. Onderzoeker Jeroen Bertrams kwam tot deze getallen door te kijken naar de functietitels die mensen gebruiken op de zakelijke netwerksite LinkedIn. Overigens kan iedereen zichzelf natuurlijk wel uitroepen tot social media expert. Ben je een beetje handig met Twitter, Facebook en Google, dan ben je in de ogen van minder digitaal onderlegde personen natuurlijk al snel een social media expert. Het is duidelijk dat er veel kaf onder het koren zit en het IAB (Interactive Advertising Platform) heeft op haar website een document staan met richtlijnen die bedrijven moeten helpen met het aantrekken van deskundige social media experts. 

Geschreven door: Marc Boersma op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord