abonneren

3 manieren om Google als proxy te gebruiken

Helaas is het internet al lang niet meer zo internationaal als het ooit bedoeld was. Land-restricties voor tv-shows of geblokkeerde websites komen tegenwoordig net iets té regelmatig voor. Gelukkig zijn daar proxy's en VPN's voor uitgevonden, maar soms wil je even snel zonder gedoe iets opzoeken. Gelukkig heeft Google wat simpele trucs waarmee je snel een site via een omweg te bezoeken.

De onderstaande opties werken niet altijd perfect, dus als je serieus en veel op internet zit kun je beter gebruik maken van een VPN. Maar als je snel even iets wilt opzoeken, bijvoorbeeld op vakantie, dan zijn deze tips erg geschikt.

1. Via Google Translate

Google Translate heeft een ingebouwde proxy-dienst, waarmee je sites via een ander ip-adres kan bezoeken. Je gaat daarvoor naar de website en vult daar het adres is van de site die je wilt 'vertalen'. Je komt daarna uit op dezelfde pagina, maar via een ander IP-adres.

2. Via Google Modules

Google Mobilizer maakt van iedere pagina een mobiele pagina, maar laat het verkeer ook via de servers van Google zelf lopen. Dat betekent dat al je webpagina's standaard een ander adres meekrijgen. Je krijgt op deze manier wel de mobiele weergave van een webpagina te zien, maar als je vooral zoekt op tekst is dit een goede uitkomst.

Google Mobilizer werd verwijderd toen google.com standaard alle zoektermen versleutelde, maar je kunt het nog steeds gebruiken door direct de url die je wilt opvragen achter het Google-adres te zetten, zoals hieronder te zien is:

http://www.google.nl/gwt/x?u=http://pcmweb.nl.com/.

Of je kunt eerst naar de site van Google Mobilizer gaan en daar je gewenste URL invullen. Je vindt die pagina op Google.com/gwt/n.

3. Via Google Modules

Google Modules wordt gebruikt als platform voor ontwikkelaars, die de modules gebruiken als widgets op de gepersonaliseerde homepage. De site host vooral files en zet die op Googles servers. Als je deze website gebruikt om een url te zoeken kom je via de servers van Google dus via een ander ip-adres binnen.

Je doet dat door je te bezoeken url achter te zetten achter: http://www.gmodules.com/ig/proxy?url=. Zo komt je url dus uit te zien als volgt:

http://www.gmodules.com/ig/proxy?url=http://www.pcmweb.nl.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Internet

Tags: