abonneren

20 miljard tweets in vier jaar

De 10 miljard werd al in maart gehaald en binnen 5 maanden is dit aantal nu verdubbeld naar 20 miljard.Dit indrukwekkende aantal berichten is in vier jaar na de start vande microbloggingdienst behaald.Gelukkig begint de groei van hetTwittergebruik wel een beetje af te vlakken.
De laatste tijd heeft Twitter door de enorme hoeveellheid berichten regelmatig capaciteitsproblemen, zoals frequente Twitteraars ongetwijfeld wel gemerkt hebben.

De 20 miljardste tweet werd gepost door een een Japanse grafisch ontwerper onder de gebruikersnaam 'GGGGGGo_Lets_Go'. 

Om tussen die 20 miljard tweets de tweets te vinden die interessant zijn, kwam Twitter vorige week vrijdag al met de nieuwe optie: "Suggestions for You" (suggesties voor u) waarbij Twitter aanraadt welke Twitteraars voor u interessant zijn om te volgen op basis van een aantal factoren zoals de mensen die u momenteel volgt en de volgers van die volgers.

Dat het 20 miljardste berichtje van een Japanner komt is niet zo vreemd aangezien het land van de rijzende zon na Amerika het actiefst is op Twitter. Indien uw Japans goed genoeg is kunt u de 20 miljardste tweet hier lezen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags: