abonneren

100 miljoen downloads uit Mac App Store

In minder dan een jaar tijd zijn er meer dan honder miljoen programma’s gedownload uit Apples Mac App Store. Deze App store heeft de distributie van software totaal veranderd, aldus Apple.

De cd-fabrieken kunnen hun deuren wel sluiten. Sinds Mac OS X lion maakt de Mac App Store integraal onderdeel uit van het besturingssyteem voor de Mac. Gebruikers kunnen software en apps eenvoudig kopen en downloaden uit de App Store via een iTunes account. De App Store bevat momenteel al meer dan 500.000 apps. Hieruit zijn er door gebruikers al meer dan 18 miljard gedownload. Per maand worden er meer dan 1 miljard apps gedownload.

Apple herhaalt het kunstje van de App Store voor de iOS nu voor Mac OS X. Het enorme succes van de App Store maakt het de snelst groeiende winkel voor pc-software ter wereld.

Voor steeds meer software  verschuift de distributie zodat de programma’s alleen nog via de App Store beschikbaar zijn. Doordat updateprocessen via de App Store gestroomlijnder worden uitgevoerd blijven leveranciers de concurrentie een stap voor. Beluisteren we hier het ontstaan van een monopolie?

Het aanbod in de Mac App Store bestaat uit duizenden games en programma’s op het gebied van onderwijs, vormgeving, lifestyle en productiviteit. Nieuwe, populare programma’s worden speciaal onder de aandacht gebracht. Verderkun je in de App Store zoeken in de verschillende categorieën.

De Mac App Store is standaard aanwezig in Max OS X lion en ook als update beschikbaar voor alle Macs met OSX Snow Leopard.

Software-aanbieders bepalen zelf hun prijs en krijgen 70 % van de omzet. Voor gratis programma’s hoeft niet te worden betaald. 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI