abonneren

X7675 Pro

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Test resultaten
  3. > Specificaties
Lexmark richt zich met all-in-one printers op de het netwerkgebruik. Met de nieuwe all-in-ones bent u heel snel zowel bedraad of draadloos via het netwerk aan het printen. Wij testen Lexmarkt nieuwste topmodel voor professioneel gebruik de X7675 Professional. Dit is de meest uitgebreide variant in de vorm van een vier-in-één printer.

Het apparaat is bedoeld voor zakelijk gebruik en is de uitgebreidere variant van de nieuwe X4975 die in het thuiskantoor segment wordt gepositioneerd.
Met de X7675 kunt u printen, kopiëren, scannen en faxen. De printer wordt geleverd met High Yeald cartridges (XL) die volgens de onlangs geïntroduceerde Iso verbruiksnorm goed zijn voor gemiddeld 500 pagina’s. We hebben het dan over een zwarte en een driekleuren cartridge met geïntegreerde printkop. Dit is in zoverre handig dat bij iedere cartridge wissel ook de printkop wordt vervangen. Nadeel is dat dit niet goedkoop is, voordeel dat eventuele printproblemen daarmee worden opgelost. Lexmark durft het dan ook aan om op de printer zelf vijf jaar omruilgarantie te geven.

Draadloos printen

De installatie van deze printer op het (draadloze) netwerk is met de meegeleverde software geen enkel probleem. De printer werkt aan het draadloze netwerk uitstekend inclusief het scannen naar de pc. In alle vier de taken is de printer behoorlijk rap. Printen op normaal papier levert met de gepigmenteerde inkten goede resultaten. De afdrukken op fotopapier met de standaard cartridges komen afhankelijk van de te printen foto niet boven onze kwalificatie matig tot redelijk uit. Een optionele fotocartridge was helaas niet meegeleverd en kunnen we dus niet testen.

Scannen en kopiëren

De 600 dpi scanner is van het CIS (Compac Image Scanner) type en levert een goede scankwaliteit.
Scannen en kopiëren van gewone documenten doet de printer goed. Met de sheetfeeder kopieert u rap een aantal (enkelzijdige documenten. Ook dubbelzijdig afdrukken behoort tot de standaardmogelijkheden.

Faxen en fotoprinten

De ingebouwde fax heeft goede software ondersteuning doet het ook in kleur. Handig zijn ook de geheugenkaartlezer en de indexprintfunctie. Druk hiermee een overzicht van de aanwezige foto’s af, streep hierop de gewenste afdrukken aan en scan het vel weer in en de fotoprints rollen uit de printer. Rechtstreeks afdrukken van foto’s vanaf een via een usb-kabel aangesloten kamera gaat ook en is in anderhalve minuut gepiept.

Gebruiksgemak

Het gebruiksgemak van de printer is prima en ook de bijbehorende software is compleet, handig en overzichtelijk. Zo is er eenvoudige fotobewerkingsfunctinonaliteit en prima OCR software voor het omzetten van tekstdocumenten naar een bewerkbaar tekstbestand.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • netwerk
  • heetfeeder
  • fax
  • duplex
  • gebruiksvriendelijk
  • fotoprintkwaliteit
De X7675 overtreft onze verwachtingen en is een vlotte veelzijdige en handige printer voor het eenvoudige dagelijkse kantoorgebruik, zo nu en dan een fax nodig heeft en voor wie niet te veeleisend is voor zo nu en dan een fotoafdrukje.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Inkjetprinters

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie