abonneren

X5470

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Test resultaten
Deze vier-in-een printer houdt het midden tussen een thuis- en kantoor-apparaat. Een allround printer met gratis fax.

De X5450 combineert veelzijdige functionaliteit met hoge afdruksnelheden en briljante fotokwaliteit is de belofte van Lexmark over dit apparaat. Veelzijdig is hij zeker met de mogelijkheid tot afdrukken, faxen, kopiëren, scannen en (direct) fotoprinten.

Met onze standaard All-in-one test scoort hij op het vlak snelheid goed ondanks dat de gespecificeerde snelheden bij lange na niet gehaald worden. Wij meten een hele mooie 8,7 ppm in zwart, en 3,2 ppm in kleur voor afdrukken op normaal papier. Gaan we foto’s afdrukken op fotopapier dan is de snelheid een stuk bescheidener met zes minuten voor een A4 of bijna drie minuten voor een briefkaart.

De tekst afdrukkwaliteit is goed. Kleurenafdrukken op normaal papier vertonen wat horizontale strepen (banding) en de fotokwaliteit beoordelen wij met goed.
Handig is de automatische documentdoorvoer waarin maximaal 10 vel passen voor het faxen en kopieren van meerdere pagina’s. Dat kopieren gaat zo lekker vlot net als het scannen naar een document compleet met tekstherkenning (OCR) is een A4 documentje binnen driekwart minuut als Word-document afgeleverd.

De scankwaliteit van de compacte CIS-scanner is prima. Een A4 foto op 600 dpi staat in goede kwaliteit binnen 2,5 minuut op de harde schijf. Ook een rechstreekse fotokopie op fotopapier is van prima kwaliteit.

Makkelijk van de All-in-one functionaliteit is dat bij het direct printen van foto’s vanaf een flashkaartje (mogelijk in vier smaken: CF, SD, MMC, MS) er een foto-indexvel kan worden afgedrukt. Leg het vel na het aanstrepen van de gewenste foto’s op de glasplaat en het afdrukken gaat verder geheel automatisch. Met deze functie is het ontbreken van een kleurenschermpje voor het bekijken van de foto’s geen groot gemis. Het tweeregelige tekstschermpje is voor het bedienen ruim voldoende al is het jammer dat de vertaling in het Nederlands tot bizarre onbegrijpelijke afkortingen van statusboodschappen heeft geleid als: prntn voor printen en koprn voor kopiëren.

De afdrukkosten benaderen we altijd door de cartridges leeg te printen met fotoprinten omdat het fotoprinten de duurste activiteit is met een inkjetprinter. Ondanks de lage aanschafprijs is de printer op dit punt bepaald niet goedkoop met de door ons gemeten anderhalve euro inktkosten per A4 fotoprint.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Compact
  • Veelzijdig
  • Snel
  • Inktkosten fotoprinten
Een compact, handig en veelzijdig apparaat voor wie niet al te veel print en geen hoge eisen stelt aan de fotokwaliteit. Goedkoop in aanschaf maar niet in gebruik.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Inkjetprinters

Tags:

Laatste reactie