abonneren

Stylus SX515W

Een all-in-one is een handig apparaat dat zelfs zonder pc bijzonder nuttig kan zijn. Wat denkt u van kopiëren van documenten en foto's of het direct afdrukken van foto's via de geheugenkaartlezer of camera? Nog handiger worden deze apparaten wanneer ze op het netwerk worden aangesloten, zodat u ze vanaf elke computer in huis kunt bedienen.
We kijken naar de Stylus SX515W van Epson.

De Epson Stylus SX515W is een instapmodel all-in-one met een aantrekkelijke aanschafprijs en dito afdrukkosten. Want hoewel de cartridges niet goedkoop zijn, behoren de inktkosten per foto wel tot de laagste van de test. (32 cent per 10x15 foto)

Qua snelheid zit deze all-in-one ook goed, zowel op scan- als printgebied, hoewel het afdrukken van een foto op hoge kwaliteit wel de nodige tijd in beslag neemt. Hier doet hij bijna tien minuten over.

De algehele printkwaliteit op normaal papier is niet heel bijzonder, maar wel beter dan die van zijn behoorlijk duurdere collega, de Epson Stylus Photo PX710W. Afgedrukte tekst ziet er wel uitstekend uit. De afdrukkwaliteit op fotopapier is op zich ook prima, maar ook hier hebben we beter gezien. De scherpe lijnen zijn wat ongelijkmatiger. Zo is de één dikker dan de ander. De kleuren zijn goed, hoewel hier en daar flets. Het zwart vinden we aan de lichte kant. Met name bij huidtinten laat de SX515W het afweten. Andere foto's van objecten zien er wel mooi uit.

De bediening verloopt via een knoppenpaneel met kleurenschermpje. Vervelend is dat het apparaat dienst weigert als een cartridge leeg is. Zelfs taken waarvoor er geen afdrukfunctionaliteit nodig is, kunnen niet worden uitgevoerd: slecht. Ook het vervangen van de cartridges gaat niet gemakkelijk. Ze zitten goed verstopt achter een klep; er moet flink gesjord worden om ze los te krijgen. Dit had innovatiever gekund.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • lage inktkosten per foto
  • lege cartridges blokkeren functies
Hoewel deze all-in-one objectief gezien redelijk scoort qua afdrukkwaliteit en mogelijkheden, zijn we niet echt enthousiast over dit product. Er is beter te krijgen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Inkjetprinters

Tags:

Laatste reactie