abonneren

Stylus Photo RX 700

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Test resultaten
Luxe foto-all-in-one combineert fotokwaliteit met veel mogelijkheden en bedieningsgemak.

None

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

Deze foto-al-in-one is de luxere uitvoering van RX640. Is ook wat groter en heeft als meest opvallende voordeel een kantelbaar kleurendisplay waardoor je altijd een goed zicht op het beeld hebt. De bediening verschilt op details de knoppen hebben een iets andere indeling.
Ook deze printer gebruikt gescheiden inktpatronen per kleur met een vast printkop. Handig is het verwisselen van de inktpatronen, eenvoudige rechthoekige doosjes, die achter twee luikjes aan de voorkant van de printer zijn geplaatst.

Epson gebruikt voor zijn fotoprinters inkt op verfbasis dat zich minder goed leent voor het afdrukken van tekst en zwarte vlakken die donker grijs zijn waar zwart wordt verwacht. Net als de aio’s van Canon en HP hebben deze Epsons een handige indexprint functie. Bijzonder gemakkelijk. Eerst een index printen op gewoon papier met kleine afbeeldingen van de foto’s. Hierop vervolgens aanstrepen welke fotos moeten worden afgedrukt. Nu indexprint scannen met de scanner en de printer doet de rest.

De software is heel volledig en heeft veel gebruiksmogelijkheden voor het scannen, maar mist geintegreerde ocr functionaliteit. Het scanprogramma heeft drie gebruiksmodi, automatisch, thuis en professioneel. Hierbij is de thuismodus de het meest universeel.

De kwaliteit van de prints is uitstekend. Ook de prints rechtstreeks van dia of negatief zijn erg goed. Zelfs het scannen van beelden naar een flashkaartje is mogelijk. Het bedrukken van een cd/of dvd gaat zowel van uit de pc als met scan van een origineel op de glasplaat uitstekend. Jammer is dat de de afdruk niet de hele cd dekt, maar iets teveel verkleind wordt.
Snel is de printer zeker niet. De scanner van deze all-in-one is duidelijk wat sneller dan die van de Epson Stylus Photo RX640 maar het printen duurt langer.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • afdrukkwalit
  • cd/dvd print
  • traag
  • geen ocr
Met de heel goede foto-afdrukkwaliteit en mogelijkheden een echt fotostation

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Inkjetprinters

Tags: