abonneren

Stylus Photo RX 685

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Test resultaten
  3. > Specificaties
Epsons bijzonder veelzijdige mfp, met zeskleuren fotoprinter; een compleet digitaal fotolab.

Epson heeft de laatste jaren zijn piezo elektrische printtechnologie dusdanig geperfectioneerd dat met gepigmenteerde inkten heel goede printresultaten worden bereikt. Vooral op normaal papier resulteert dit in bijzonder contrastrijke afdrukken. Op glanzend fotopapier zijn de afdrukken minder glanzend dan bij niet gepigmenteerde inkten. Of dat erg is, is vooral een kwestie van smaak.
Alle recente Epson printers maken gebruik van gescheiden losse inkttankjes een vaste printkop. In dit geval gebruikt de printer zes kleuren, zodat een optimale fotokwaliteit mogelijk is.
Epson was een van de eersten die de printkosten duidelijker wil maken met een relatief lage eenheidsprijs van �9,99 voor de cartridges.

Nadeel

Het nadeel van de inkt en printkopcombinatie is dat deze gevoelig is voor verstoppingen. Voor wie erg weinig print (minder dan �©�©n maal in de week) raden we deze printers dan ook niet aan. Ons testexemplaar is een demonstratie van dit vaker bij Epson printers aangetroffen bezwaar en heeft nogal last van verstopte inktkanaaltjes. We hebben heel veel reinigingen moeten toepassen om de printer weer een beetje aan de praat te krijgen en helemaal foutloos is dat niet gelukt. Met als gevolg strepen (banding) in de afdrukken en in dit geval vooral bij de zwarte inkt in tekst afdrukken. Dat het reinigen veel inkt kost zien we vervolgens terug in de afdrukkosten.

Kwaliteit

De printer doet dankzij de goede scanner en geheugenkaartlezer heel veel. Printen, scannen kopi�«ren, allemaal in een rap tempo.
De fotokwaliteit van deze printer is heel goed. Ook scannen doet hij prima alleen jammer dat Epson heeft bezuinigd op een ocr-programma. Ook deze printer beschikt over een handige cd/dvd-print mogelijkheid.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • veelzijdig
  • cd print
  • indexprint
  • geen ocr
  • relatief hoge fotoprintkosten
Een bijzonder veelzijdige all-in-one met een uitstekende fotoafdrukkwaliteit. Jammer dat ocr-software ontbreekt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Inkjetprinters

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord