abonneren

Stylus Photo RX 640

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Test resultaten
Een echte foto all-in-one compleet met transparantenoptie en veel bedieningsmogelijkheden.

Het is een zeskleurenprinter met gescheiden inkttankjes. Epson gebruikt voor zijn fotoprinters inkt op verfbasis dat zich minder goed leent voor het afdrukken van tekst en zwarte vlakken die donker grijs zijn waar zwart wordt verwacht. Net als de aio’s van Canon en HP hebben deze Epsons een handige indexprint functie. Bijzonder gemakkelijk. Eerst een index printen op gewoon papier met kleine afbeeldingen van de foto’s. Hierop vervolgens aanstrepen welke fotos moeten worden afgedrukt. Nu indexprint scannen met de scanner en de printer doet de rest.
De software is heel volledig en heeft veel gebruiksmogelijkheden voor het scannen, maar mist geïntegreerde ocr functionaliteit. Het scanprogramma heeft drie gebruiksmodi, automatisch, thuis en professioneel. Hierbij is de thuismodus de het meest universeel. De kwaliteit van de prints is uitstekend. Ook de prints rechtstreeks van dia of negatief zijn erg goed. Zelfs het scannen van beelden naar een flashkaartje is mogelijk. Het bedrukken van een cd/of dvd gaat zowel van uit de pc als met scan van een origineel op de glasplaat uitstekend. Jammer is dat de de afdruk niet de hele cd dekt, maar iets teveel verkleind wordt. Snel is de printer zeker niet. Ook het scannen kan bij deze all in one soms heel lang duren.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • afdrukkwaliteit
  • cd/dvd print
  • traag
  • geen ocr
Een prima foto-all-in-one voor wie kwaliteit prefereerd boven snelheid.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Inkjetprinters

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord