abonneren

Stylus Photo R2400

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Test resultaten
Kort na de introductie van de Epson Stylus Photo R1800 kwam Epson met deze Epson Stylus Photo R2400 met een iets andere doelgroep namelijk de (semi) professionele fotograaf die ook graag foto’s afdrukt in zwart wit.

Deze printer gebruikt hiertoe de Epson Ultrachrome K3 inkten. Hier staat K3 voor drie kleuren zwart, te weten fotozwart, grijs en lichtgrijs. Deze worden vergezeld door de kleuren cyaan, magenta, geel, lichtcyaan en lichtmagenta, waarmee het een achtkleurenprinter is.

Ook hier gescheiden inkttankjes met een vaste piezo-electrische printkop, met variabele druppelgroote van minimaal 3 pl. Bijzonder is dat de fotozwarte inkt kan worden vervangen door matzwarte inkt. Deze inkt is vooral bedoeld voor diepzwarte afdrukkwaliteit op matte media.

In onze test blijkt ook dat de tekstkwaliteit van de gewone documenten op normaal papier baat heeft bij deze matzwarte inkt. Zonder deze inkt is de tekst donkergrijs.

De Ultrachrome K3 inkt is dezelfde gepigmenteerde inkt die ook voor Epsons Stylus Pro Ultrachrome printers wordt gebruikt. De zwart-wit afdruk kwaliteit is inderdaad bijzonder hoog.

De kleurenfoto afdrukkwaliteit is ook goed met mooie huidtinten, al blijft het gemiddelde oordeel volgens onze panelbeoordeling toch nog iets achter bij die van de een aantal anderen zijn ze net als bij de R1800 net wat fletser van kleur.

Net als Canons Pixma pro 9000 en HP Photosmart B9180 heeft ook deze printer de mogelijkheid van een recht papierpad voor het bedrukken van extreem dik materiaal.

De meegeleverde software heeft kleurcorrectie mogelijkheden en is geschikt voor het afdrukken van raw-formaat foto's.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Kwaliteit
  • Snel
  • Recht papierpad
  • Tekstkwaliteit
Een goede fotoprinter, bijzonder geschikt voor afdrukken op matte papiersoorten en zwart-wit afdrukken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Inkjetprinters

Tags: